BL YachtClub jótékonysági program

2017. őszén a balatonlellei BL YachtClub meghirdetett egy jótékonysági programot, melynek keretében rászoruló családok tölthetnek el egy wellness hétvégét teljes ellátással a kikötőben. Tóth Balázs ügyvezető célja, hogy olyan családok jussanak pihenési lehetőséghez, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak egy hosszú hétvégés üdülés költségeit. Az érintett családok három civil szervezeten keresztül ismerhetik meg a pihenési lehetőséget. Ezek közül az egyik a LáriFári Alapítvány. Közreműködésünkkel tíz család élhetett a fantasztikus felajánlással. Idézzük az egyik család helyzetét bemutató levelet:

"Dominik 2011-ben zavartalan terhesség 39. hetében 2600 gramm súllyal, meconiumos magzatvízből jött a világra. Meconiumos aspiracio miatt tüdőgyulladást kapott, valamint mellékpajzsmirigy rendellenesség miatt intenzív kezelésre volt szükség. Szívzöreje hátterében veleszületett szívrendellenesség igazolódott be. 7 hónaposan történt az első szívműtéte, melyet később 2 további műtét követett. Szív katéteres vizsgálat során a bal alsó végtagokon súlyos keringészavar keletkezett, melyek nagyon nehezen gyógyultak, lábujjai mutálódtak, később a lábujjakon a végpercek amputálódtak.

Jelenleg is szívműtétre vár…Húga Fruzsina a terhesség 25. hetében koraszülöttként jött a világra. Súlya mindössze 810 gramm volt. Antibiotikumos kezelésre, lélegeztetésre szorult. 2014-ben idegsebészeti műtéten esett át. Szívzöreje miatt kardiológiai gondozásba került.A gyerekek folyamatos kórházi kezelései, gyógykezelései, fejlesztései miatt a család nehéz anyagi helyzetbe került. Egy használt autó vásárlásával segítette őket tavaly Dabas Város Önkormányzata, amely most is nagy kincs a család részére.

Dominik szeptember óta óvodába jár , Fruzsina családi bölcsődébe. Édesanyjuk így el tudott vállalni egy 4 órás munkakört, de a számlák kifizetése most is problémát okoz. Nagyon szerény körülmények között egy parányi , rossz állapotban lévő házban élnek. Nyaralni még soha nem voltak a gyerekekkel."

Örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk a jótékonysági programban és hasonlóan nehéz sorsú családokat segíthetünk hozzá egy élménydús balatoni hétvégéhez!

No Comments Yet.