Bemutatkozás

LáriFári kalandjai könyv2012-ben született egy mesekönyv, Lárifári kalandjai a gyerekkórházban címmel. A könyv magánkiadásban jelent meg, írója - alapítványunk szülőanyja - valamennyi példányt a gyerekkórházaknak és a gyermekonkológiai centrumoknak adományozta. A történet főhőse egy kis tündér, Lárifári, aki játékos lényével, gondolataival és csintalanságaival segíti egy leukémiás kisfiú gyógyulását. A könyv szellemisége, a benne rejlő segítő szándék nagymértékben megalapozta alapítványunk életre hívását.

A LáriFári Alapítvány elsődleges célja a bármely okból – különösen, de nem kizárólag betegség miatt – átmenetileg nehéz élethelyzetbe került gyermekek és családjuk támogatása, segítése, életkörülményeinek javítása. Az érintett családok egységének, a családi összetartás és összetartozás fontosságának erősítése.

LáriFári alapítvány családProgramjainkat azzal a céllal szervezzük, hogy pozitív megerősítést, feltöltődési lehetőséget biztosítsunk nehéz élethelyzetben lévő gyermekeknek és családjuknak, amiből a későbbiek folyamán erőt meríthetnek, töltekezhetnek a hétköznapok adta számtalan kihívás között.
Arra törekszünk, hogy megmutassuk: ami lehetetlennek tűnik, az is lehetséges. Hisszük azt, hogy programjaink kaput nyitnak az érintett gyermekek és felnőttek lelkében, egy kaput, amelyen átlépve felfedezhetik a saját életükben rejlő lehetőségeket.

LáriFári alapítvány sportLáriFári alapítvány szeretetHitvallásunk szerint három fontos tényezőre alapozzuk munkánkat: a szeretet, a sport és a játékos tanulás. E három pillérre építve szeretnénk a súlyosan beteg, illetve hátrányos helyzetű gyermekek napjait mesévé, őket pedig mesehősökké varázsolni, hogy higgyék: ők is királyfiak és királylányok, méghozzá saját életük birodalmában.

LáriFári alapítvány élményterápiaÉlményterápiás programjaink során önkénteseinkkel együtt a legfontosabb célunk: a tőlünk telhető legodaadóbb szeretettel, lelkesedéssel és odafigyeléssel körbevenni a gyerekeket és hozzátartozóikat, mert csak így válhatnak bennük az élmények gazdag szellemi táplálékká és megoldó kulcsokká az élet sűrű útvesztőiben.

A hatályos alapító okirat másolatát innen tudod letölteni és elolvasni.