LáriFári Meseösvény a láthatáron

A Népmese Napját - Benedek Elek születésnapját - szeptember 30-án ünnepeljük. E jeles alkalomból országszerte, sőt országhatáron túl is mesés programok, konferenciák, különböző kulturális rendezvények várják a gyerekeket, felnőtteket.

Alapítványunk a LáriFári Meseösvény programmal csatlakozott a Népmese Napjához, melyet Kaposvár belvárosában rendezünk minden ősszel a környék kisiskolás gyermekei részére. Az élménynap keretei között a csapatokba tömörülő gyermekek felhúzzák a vasbocskort, térkép segítségével végigjárják a meseállomásokat, kiállják a próbákat, hogy izgalmas kalandokkal gazdagodva mesehősként térjenek haza otthonukba.

A meseösvény nem más, mint egy egész napos alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás Boldizsár Ildikó metamorphoses meseterápiás módszerét alapul véve. Célja a népmesék és az olvasás népszerűsítése, a csapatszellem erősítése, a 6-10 éves korú gyermekek együttműködési készségeinek, az egymás közötti kommunikáció fejlesztése és nem utolsósorban az önfeledt, felszabadult játék.

Együttműködő partnereink: Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, Együd Árpád Kulturális Központ, KaposvárMost Rádió, Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület, Mondj Igent a Gyermekkora Egyesület.

A meseösvény programmal kapcsolatban további információk kérhetők:
Paskáné dr. Hossszú Adrienn +3670/453-4825 hosszu.adrienn@gmail.com

LáriFári Alapítvány meseösvényLáriFári Alapítvány meseösvény

Comments are closed.