Karitatív vitorlázás a Balatonon

Alapítványunk 2013. óta szervezi a LáriFári jótékonysági regatta sorozatot a Balatonon. Az egész nyarat átívelő karitatív kezdeményezés a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával zajlik és ma már nagy népszerűségnek örvend a vitorlázók körében is.

A jótékonysági regatták olyan élményterápiás célú vitorlás programok, melyek résztvevői nehéz élethelyzetben lévő gyermekek és hozzátartozóik: daganatos betegségből gyógyuló, mozgáskorlátozott és halmozottan sérült, Down-szindrómás, szociálisan hátrányos helyzetű, rendőr- és tűzoltó árva, valamint az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és kísérőik.

A karitatív regatta sorozat fővédnöke Litkey Farkas tizenháromszoros Kékszalag győztes világ- és Európa bajnok vitorlázó, aki személyes jelenlétével, hajó toborzással és sok más formában is támogatja rendezvényeinket.

A programot hajójukkal és jelenlétükkel támogató vitorlázók közel két órás időtartamra viszik a gyerekeket vitorlázni egy játékos verseny keretei között. Ezt követően a kikötőben közös ebéd és változatos parti programok várják a résztvevőket és önkénteseket.

A regatta sorozatot számos balatoni kikötő támogatja, helyszínt és sok egyéb feltételt biztosítva a kezdeményezésnek. Ezek a kikötők: a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központja, a Kenese Marina Port, a Szövetségi kikötő Balatonfüreden, a Hajógyári kikötő, a Tihanyi Hajós Egylet kikötője és a balatonlellei BL YachtClub.

Rendezvényeink alkalmanként 100-150 fő részvételével és legalább 20 fős önkéntes csapat odaadó segítségével valósulnak meg.

A jótékonysági regatta sorozattal kapcsolatban további információk itt kérhetők:
Bakóczy Kálmán +3620/964-9789, kalmansailing@gmail.com
Paskáné dr. Hosszú Adrienn +3670/453-4825, hosszu.adrienn@gmail.com

LáriFári Alapítvány vitorlázásLáriFári Alapítvány vitorlázás

Comments are closed.