Összefoglaló híreink a 2018. év harmadik negyedévéről

2018. harmadik negyedévében három jótékonysági regattát szerveztünk a Balatonon, egy játékos élményprogramot a kaposvári Virágfürdőben, számtalan kórházi foglalkozáson, valamint a Kaposi Mór Napon vettünk részt önkéntes csapatunkkal.

Július 9-én a Tihanyi Hajós Egylet kikötője adott otthont a LáriFári Regattának, melyen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által felkarolt mélyszegénységben élő gyermekek, valamint egy református hittan tábor gyermekcsapata vett részt. Az élményterápiás célú vitorlázás remek hangulatban telt, éppen úgy, mint augusztus 3-án Balatonfüreden a "Szövi" kikötőben az SOS Gyermekfalu Regatta, melyen az SOS Gyermekfalvakban élő hátrányos helyzetű gyermekek vettek részt kísérőikkel. Idei regatta sorozatunkat Balatonlellén zártuk a BL YachtClub-ban, ahol a Tűzmadár Regattát rendeztük meg a daganatos betegségből gyógyuló gyermekek és családjuk számára. Összesen három onkológiai centrumból érkeztek hozzánk: a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikáról, a Heim Pál Kórházból és a szombathelyi gyermekonkológiai centrumból.

 

Hálásan köszönjük valamennyi kikötőnek és vitorlázónak a támogatást, a rengeteg segítséget és szeretetet, mellyel körbevették a gyerekeket és alapítványunk csapatát!

 

A nyár közepén a kaposvári Virágfürdő közönségét játékos küldetéssel leptük meg a Fürdőfesztivál keretei között. A programon közel 100 gyermek vett részt.

 

 

Önkénteseink a legforróbb nyári napokon is örömmel szervezték a kórházi élményfoglalkozásokat a kaposvári kórház Gyermekosztályán lábadozó gyermekek részére. Július hónapban 13 alkalommal, összesen 18,5 órában 102 gyermekhez, és a hozzájuk tartozó 67 szülőhöz, augusztus hónapban 14 alkalommal, összesen 21 órában 95 gyermekhez, és a hozzájuk tartozó 40 szülőhöz, szeptember hónapban 9 alkalommal, összesen 13 órában 67 gyermekhez, és a hozzájuk tartozó 26 szülőhöz jutottunk el. Szeptember 8-án került megrendezésre a Kaposi Mór Nap, mely a kórházi dolgozók részére szervezett családi nap. Az eseményen 14 önkéntessel és változatos programokkal vettünk részt.

 

 

 

 

No Comments Yet.