Tavaszi híreink

Helyzetjelentés a kórházi élményfoglalkozásokról

 

Februártól indítottuk útnak az „Élménnyel a gyógyulásért!” programunkat, mely a kórházban ápolt gyerekeknek biztosít rendszeres, élményben gazdag kikapcsolódást, jelenleg hetente három alkalommal.
A LáriFári Alapítvány új programjában részt vevő gyerekek és szülők részéről rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, nagyon szeretik az önkénteseink által vezetett élményfoglalkozásokat.

Március hónapban összesen 12 alkalommal tartottunk foglalkozásokat, 10 önkéntesünk részvételével, összesen 15 óra időtartamban, mely során 46 gyereket tudtunk felvidítani.

Április közepétől már a Kaposi Mór Oktató Kórház Gyermekgyógyászati Szakambulanciáján is jelen leszünk, egyelőre heti egy napon, kísérleti jelleggel, hogy gyorsabban, vidámabban teljenek a gyerekek számára a várakozással töltött percek.

Önkénteseink rendszeres mentorálásban, képzésben, és felkészítésben is részesülnek, mely nagyban segíti munkájukat, folyamatosan fejlődnek, és újabbnál újabb játékokat, kézműves ágakat ismertetünk meg velük. A legutóbbi alkalommal a lufi figurák készítésének rejtelmeibe avattuk be őket, ami nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében is!

Kórházi programunkkal részt veszünk a Tesco Áruházak „Ön választ, mi segítünk!” elnevezésű pályázatán, ahol nagyon szeretnénk a második fordulóba is bekerülni, és elnyerni a fődíjat, ezzel is biztosítva, hogy még többször juthassunk el a gyerekosztályra, és szerezzünk jobbnál jobb élményeket a kis betegeknek!

Április elején remek hírt kaptunk: Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében Kaposvár Város Önkormányzata 500.000 forinttal támogatja a LáriFári Alapítvány kórházi élményfoglalkozásait. Ezzel közelebb léphettünk ahhoz a célhoz, hogy 'Élménnyel a gyógyulásért'  programunk hosszútávon fenntartható maradjon.

Szeretnénk köszönetünket kifejezni a kaposvári Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 5/C. osztályának, amiért összegyűjtötték használaton kívüli játékaikat, könyveiket, ezekből pedig zsákbamacskát készítettek a Kaposi Mór Oktató Kórház gyerekosztályán lábadozó gyermekeknek!
Köszönjük, hogy átadhattuk a zsákbamacskákat a kórházban, és tanúi lehettünk a kis betegek nagy örömének!

No Comments Yet.