Milyen érzés lehet kerekesszékkel együtt, vagy a széket elhagyva vitorlázni?

Kerekes Regatta 2018. június 2.

Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központja

A címben szereplő kérdés felkavaró és fenséges. Kötöttség és szabadság, szárnyalás és egy helyben maradás- ezek az ellentétpárok mindenképpen eszünkbe juthatnak, ha arra gondolunk, hogy kerekesszékes, illetve járóképes, de mozgáskorlátozott gyerekeket, felnőtteket invitáltunk a Balatonra, hogy hajóra szállhassanak és együtt vitorlázhassanak nagyszerű és segítőkész önkéntes vitorlázókkal. Alapítványunk idén is belevágott a szervezésbe: ezúttal 115 fő vett részt a programon, akik többek között Dabasról, Kaposvárról, Székesfehérvárról, Budapestről és környékéről érkeztek.

A cél ugyanaz volt, mit mindig: élményterápia. Törődés, szeretet, odafigyelés és a nap megkoronázásaként a szabadságot, kötöttség mentességet, szárnyalást jelentő vitorlázás. Öt éve szervezzük ezt a programot, és mindig volt meglepetés, amire nem tudtunk előre felkészülni. Most is így történt.

Idén a szeszélyes időjárás és a minket körül ölelő vihar miatt majdnem elmaradt a vitorlázás, aztán a türelmes várakozás a parton, a matróz iskola teendői és a remény meghozták a várva várt csodát.

Miután megszűnt a másodfokú viharjelzés, kihajózhattunk a kikötőből.

Köszönjük a Magyar Vitorlás Szövetség, a Land Rover, az Algida, a Kométa, a Fornetti, és a helyszínt biztosító Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjának támogatását! Köszönjük a fantasztikus bűvészműsort Vásárhelyi Istvánnak!

No Comments Yet.